Home » Praktische informatie & FAQ

Algemene praktische informatie

Hieronder staat alle praktische informatie van welke wij denken dat deze voor jullie handig is voor en tijdens de reis. Tevens staan hier een serie aan video’s over de meest gebruikte onderdelen van de camper zoals de luifel en het kooktoestel. Ook hebben we nog links naar wat handige apps opgenomen. Al deze informatie vind je ook nog een keer op papier terug in de map in de camper voor het geval je geen internetverbinding hebt.

 • Iedereen met tenminste 3 jaar rijbewijs mag huren
 • Eigen risico is €1000 (€1250 indien bestuurder <24 jaar). Je betaald bij ons GEEN borg.
 • Huurtermijn laagseizoen tenminste 4 dagen, hoogseizoen tenminste 7 dagen
 • Geen vaste wisseldagen en ophalen en inleveren in overleg
 • Uw auto kan tijdens de huurperiode bij ons beveiligd worden gestald.
 • Heel veel opties zijn inclusief:
  • Beddengoed (lakens, kussens, dekbed, dekbedovertrek)
  • Uitgebreide keukeninventaris (incl. Nespresso koffiemaker)
  • Benodigde laadkabels voor heel Europa
  • Dakkoffer
  • Tafel en 2 stoelen
  • Een heerlijke luifel om onder te zitten
 • Optioneel bij te huren (tijdens boeken)
  • Daktent
  • Hond mee (Lime/witte bus)
  • Camper niet vol (<80%) inleveren
 • Verplichte kosten (per boeking)
  • Schoonmaak
  • Servicekosten

Veelgestelde vragen

Wij kunnen ons voorstellen dat je nog veel vragen hebt, daarom vind je hieronder een overzicht met de veelgestelde vragen en de antwoorden daarop. Zeker als je nog niet eerder met een camper op vakantie bent geweest of als je nog niet eerder elektrisch hebt gereden, dan kan dat spannend zijn. Geloof ons: het is allemaal alleen maar leuk en iedereen zal genieten van de ervaring om te rijden in een stille camper in een mooie omgeving.

Misschien wel de meestgestelde vraag, vooral door mensen voor wie elektrisch rijden nieuw is. In de warmere maanden van het jaar haal je makkelijk 300-350 km op een volle lading. En de gemiddelde camperaar rijdt ook eigenlijk niet veel meer dan dat op een dag.
Onze elektrische campers kunnen snelladen met 170 kw. Daarmee laad je in 30 minuten op tot 80%. Dit is vooral handig langs de snelweg. In de stad of op je bestemming duurt het laden meestal enkele uren.
Het aantal laadpunten in Europa is de laatste jaren flink gegroeid en opladen is nergens een probleem meer. Wel is het altijd raadzaam om je laadstops te plannen, en rekening te houden met gebieden waar het aantal laadpunten wat minder dik gezaaid is. Gebruik de Recharge App hiervoor waarin alle (snel)laadpunten binnen Europa zijn aangegeven.
Uiteraard. Indien je geen eigen laadpas hebt, dan helpen wij je er 1 aanvragen. Deze is gratis en zo wordt de stroom direct verrekent met je eigen bankrekening. Wel zo handig.
Ja, mits je tenminste 3 jaar je rijbewijs hebt. Onder de 24 jaar geldt een verhoogd eigen risico van €1250. De precieze voorwaarden vind je terug in onze algemene voorwaarden op de pagina 'praktische informatie'.
Vervelend als het gebeurt, maar de kans op schade is nu eenmaal altijd aanwezig. Je hebt een eigen risico van € 1.000 per geval (€ 1.250 voor bestuurders onder de 24 jaar), en in goed onderling overleg proberen we een passende oplossing te vinden. Als je onverhoopt je reis niet kunt voortzetten, dan dekt onze verzekering in de meeste gevallen vervangend vervoer en verblijf.
Het is natuurlijk niet te hopen, maar het kan zijn dat je toch je reis moet annuleren. Hoe eerder je dat aangeeft, hoe lager de annuleringskosten. Zie onze voorwaarden voor de details. Het is altijd aan te raden om een annuleringsverzekering af te sluiten om dit risico te vermijden.
Je mag naar alle landen die op de 'groene kaart' staan. Een all-risk verzekering en 24/7 pechhulp zijn gedekt.
Dat mag. We raden het gebruik voor de wintersport echter wel af. De camper is namelijk niet geisoleerd voor winterse omstandigheden.
Er passen maximaal 5 personen in de camper. Er zijn 4 slaapplaatsen, waarvan 2 in de camper zelf en 2 in de daktent (optie).
Op onze pagina 'Praktische informatie' vind je de complete inventaris lijst.
Wij bieden de volgende opties aan: - een daktent (120*200cm) voor 2 personen (€25/dag). De kinderen zullen er weg van zijn. - camper inleveren met <80% lading (€75/boeking)
Nee, wij zorgen dat de camper van binnen en buiten weer wordt schoongemaakt. Wel verwachten we dat de camper van binnen 'veegschoon' wordt ingeleverd. Let op: de camper mag niet door een wasstraat ivm de luifel.
Ja, wij brengen schoonmaakkosten en servicekosten in rekening. Deze hebben we uit de dagprijs gehaald omdat het zo eerlijker is voor de mensen die de camper langer huren.
Ja, in de lime-witte camper mogen honden. In de andere campers niet (de reden is dat wij die campers ook bereikbaar willen houden voor mensen met een allergie).
Als je zelf een fietsendrager hebt, kun je die gewoon gebruiken op de trekhaak van onze elektrische camper. Een witte kentekenplaat is aanwezig, en eventueel ook een adapter van 7-polig naar 13-polig.
Een camperbus heeft natuurlijk een beperkte binnenruimte. Als je met 2 personen bent heb je veel ruimte bij de achterbank. Ben je met 4 personen dan is die ruimte beperkt. Daarom is een bagagebox op dak standaard aanwezig. Hierin kun je voldoende bagage opbergen.
Je mag 2000 km per week vrij rijden. Daarboven rekenen wij € 0,20 per kilometer.
Er worden eenmalig per boeking service kosten in rekening gebracht. Waarom? Er is veel voor nodig om een e-camper helemaal klaar te stomen voor een huurperiode en ondersteuning tijdens de huurperiode. Een deel van de door ons geleverde diensten is inbegrepen in deze eenmalige kosten.
De camper hoeft alleen veegschoon en ontdaan van los vuil te worden ingeleverd. Wij verzorgen de schoonmaak zodat we er zeker van zijn dat de camper voor de volgende huurder weer naar onze maatstaven is schoongemaakt. Hiermee voorkomen we discussie of en wanneer de camper 'schoon' is.

Veelgestelde vragen auto

De auto heeft een interieur alarm. Dat kan niet permanent worden uitgeschakeld. Als je de auto op slot doet, dan gaat het alarm aan. Je kan het op 2 manieren de-activeren: op het scherm van de auto kun je het tijdelijk uitzetten als je de auto uitzet. Zodra je de auto openmaakt is het weer geactiveerd. Optie 2 is om de auto niet van binnenuit open te doen met de deurhendels, maar eerst met de sleutel de auto open te maken. Ook dan is het alarm uit.
Waarschijnlijk staat er een tas o.i.d. op 1 van de voorstoelen. Een beetje beweging triggert dan automatisch dat de auto aan gaat. Dit kun je voorkomen door geen tassen e.d. op de voorstoelen te zetten. Je kunt in het plafond voorin ook de binnenverlichting uit zetten.
Zorg dat je Bluetooth en Wifi op je telefoon aan hebt staan en volg de instructies op het scherm. Er kan 1 telefoon verbonden worden met de auto. Zowel Apple Carplay als Android auto worden ondersteunt.
Soms moet de accu koelen. Dat duurt normaal niet lang. Als de accu wordt geladen via de campingstroom dan maakt dat ook lawaai vanwege een ventilator voor de koeling. Opladen via de auto op 12 volt maakt geen lawaai, maar duurt wel een stuk langer.
Dit kan 2 oorzaken hebben: - in de lime/witte bus zit in het midden boven de bekerhouders een knopje waarmee je de schuifdeuren kunt blokkeren. Als dat brandt, dan zijn ze geblokkeerd. Een keer indrukken en dan zal het lampje uitgaan en kunnen de deuren weer open en dicht. - op het linker voorportier zit bij de knopjes van de spiegel ook het elektrische kinderslot. Dit is het slotje linksboven. Als het brand is het geactiveerd en kunnen de schuifdeuren niet meer open van binnenuit. Door op het slotje te drukken gaat het weer uit.

Onze praktische informatie video’s

Hoe laad ik mijn VW ID.Buzz op?

Hoe bouw ik het bed op of af?

Hoe zet ik de luifel op en berg ik deze op?

Hoe zet ik koffie met de Coffe2Go?

Hoe wissel ik een gaspatroon in het kooktoestel?

Hoe werkt de daktent?

Onze praktische informatie apps voor onderweg (iOS/Android)

Onderstaande apps vinden wij handig voor onderweg. De shell recharge apps bevat bijna alle laadpunten in Europa. Hiermee kun je precies zien waar je kunt laden, hoe snel dat daar maximaal kan en of de laadpunten ook beschikbaar zijn. De Campy app geeft je allerlei nuttige informatie over camperplaatsen en routes en meer.

Shell Recharge (laadpunten door heel Europa)

Campy (camperplaatsen, routes en meer)

Algemene instructies

Onze praktische informatie inventarislijst

Onze algemene voorwaarden