Home » Veelgestelde vragen

Wij kunnen ons voorstellen dat je nog veel vragen hebt, daarom vind je hieronder een overzicht met de veelgestelde vragen en de antwoorden daarop. Zeker als je nog niet eerder met een camper op vakantie bent geweest of als je nog niet eerder elektrisch hebt gereden, dan kan dat spannend zijn. Geloof ons: het is allemaal alleen maar leuk en iedereen zal genieten van de ervaring om te rijden in een stille camper in een mooie omgeving.

Misschien wel de meestgestelde vraag, vooral door mensen voor wie elektrisch rijden nieuw is. In de warmere maanden van het jaar haal je makkelijk 300-350 km op een volle lading. En de gemiddelde camperaar rijdt ook eigenlijk niet veel meer dan dat op een dag.
Onze elektrische campers kunnen snelladen met 170 kw. Daarmee laad je in 30 minuten op tot 80%. Dit is vooral handig langs de snelweg. In de stad of op je bestemming duurt het laden meestal enkele uren.
Het aantal laadpunten in Europa is de laatste jaren flink gegroeid en opladen is nergens een probleem meer. Wel is het altijd raadzaam om je laadstops te plannen, en rekening te houden met gebieden waar het aantal laadpunten wat minder dik gezaaid is. Gebruik de Recharge App hiervoor waarin alle (snel)laadpunten binnen Europa zijn aangegeven.
Uiteraard. Indien je geen eigen laadpas hebt, dan hebben wij een pas voor je. De gebruikte stroom wordt dan achteraf verrekend met de borg.
Ja, mits je tenminste 3 jaar je rijbewijs hebt. Onder de 24 jaar geldt een verhoogd eigen risico van €1250. De precieze voorwaarden vind je terug in onze algemene voorwaarden op de pagina 'praktische informatie'.
Vervelend als het gebeurt, maar de kans op schade is nu eenmaal altijd aanwezig. Je hebt een eigen risico van € 1.000 per geval (€ 1.250 voor bestuurders onder de 24 jaar), en in goed onderling overleg proberen we een passende oplossing te vinden. Als je onverhoopt je reis niet kunt voortzetten, dan dekt onze verzekering in de meeste gevallen vervangend vervoer en verblijf.
Het is natuurlijk niet te hopen, maar het kan zijn dat je toch je reis moet annuleren. Hoe eerder je dat aangeeft, hoe lager de annuleringskosten. Zie onze voorwaarden voor de details. Het is altijd aan te raden om een annuleringsverzekering af te sluiten om dit risico te vermijden.
Je mag naar alle landen die op de 'groene kaart' staan. Een all-risk verzekering en 24/7 pechhulp zijn gedekt.
Dat mag. We raden het gebruik voor de wintersport echter wel af. De camper is namelijk niet geisoleerd voor winterse omstandigheden.
Er passen maximaal 5 personen in de camper. Er zijn 4 slaapplaatsen, waarvan 2 in de camper zelf en 2 in de daktent (optie) of het aparte tentje (optie).
Op onze pagina 'Praktische informatie' vind je de complete inventaris lijst.
Wij bieden de volgende opties aan: - Dakkoffer, Fietsendrager en Tafel/Stoelen. - een daktent (120*200cm) voor 2 personen (€25/dag). De kinderen zullen er weg van zijn. - een opzet tentje voor 2 personen (€3/dag) - camper inleveren met <80% lading (€50/boeking)
Nee, wij zorgen dat de camper van binnen en buiten weer wordt schoongemaakt. Wel verwachten we dat de camper van binnen 'veegschoon' wordt ingeleverd. Let op: de camper mag niet door een wasstraat ivm de luifel.
Nee, wij brengen gaan aanvullende kosten in rekening (zoals boekingskosten, service-fee etc etc).
Ja, in de lime-witte camper mogen honden. In de andere campers niet (de reden is dat wij die campers ook bereikbaar willen houden voor mensen met een allergie).
Als je zelf al een fietsendrager hebt, kun je die gewoon gebruiken op de trekhaak van onze elektrische camper. Een witte kentekenplaat is aanwezig, en eventueel ook een adapter van 7-polig naar 13-polig.
Een camperbus heeft natuurlijk een beperkte binnenruimte. Als je met 2 personen bent heb je veel ruimte bij de achterbank. Ben je met 4 personen dan is die ruimte beperkt. Daarom is een bagagebox op dak als optie leverbaar. Hierin kun je voldoende bagage opbergen.
Je mag 2000 km per week vrij rijden. Daarboven rekenen wij € 0,20 per kilometer.

Lijst van onze duurzame campers.